Soutěž Krušnohorská hlídka přilákala potencionální studenty vojenské školy

17. září 2019 15:00

Krajské vojenské velitelství uspořádalo v sokolovském areálu Bohemia za podpory Karlovarského kraje a ISŠTE Sokolov první ročník sportovně–branné akce Krušnohorská hlídka.

Žáci osmých a devátých tříd základních škol z celého regionu soutěžili ve čtyřech disciplínách, které jsou standardně součástí přijímacích zkoušek na střední vojenskou školu. Její pobočku v Sokolově se ani v letošním roce nepodařilo otevřít. „Na základě neuspokojivých výsledků při přijímacích zkouškách na střední vojenskou školu v Sokolově jsem přišel s myšlenkou, že bychom mohli zviditelnit armádu, udělat propagaci a přispět i ke zlepšení vztahů mladé generace ke sportu,“ uvedl Jaroslav Kořínek, ředitel krajského vojenského velitelství.

Do soutěže se zapojilo 21 týmů složených z děvčat a chlapců. Celkem 80 žáků ze základních škol Karlovarského kraje soutěžilo v běhu na tisíc metrů, v hodu granátem a štafetovém člunkovém běhu. Chlapci navíc závodili ve shybech na hrazdě a děvčata ve šplhu na tyči do výšky čtyř metrů.

Součástí Krušnohorské hlídky byl také zajímavý doprovodný program, který nabídl například ukázky vojenské techniky a střelecký trenažér.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio