Sokolovští hokejisté slaví postup do bojů o první ligu. Policisté řeší incident po utkání

Hokejisté sokolovského Baníku porazili Vrchlabí, a zpečetili si tak postup do finálových kol, během kterých se porvou o postup do Chance ligy. Bezprostředně po utkání došlo k nepříjemným incidentům, které nyní řeší policie.

Do utkání lépe vstoupili vrchlabští hokejisté, kteří se prosadili hned v první minutě. O úvodní branku se postaral Pavel Mrňa. Vyrovnání se dočkali baníkovci ve 22. minutě. Ve vlastním oslabení se prosadil Lubomír Kovařík. 

Ačkoliv se hosté snažili ze všech sil, na domácího brankáře Závorku nestačili. Kovařík se nakonec stal hvězdou zápasu a Sokolovu zařídil postup do série zápasů o postup do první ligy. V 54. minutě se dostal do brejku a přesnou střelou po ledě překonal Soukupa podruhé.

Bitvu o místo v Chance lize Sokolovští sehrají se Žihadly z Moravských Budějovic. Souboj odstartuje v pátek 5. dubna na ledě Sokolova od 18:00 hodin. Postupující musí vyhrát celkem čtyři utkání.

Policisté řeší incident bezprostředně po hokejovém utkání

Bohužel zápas s Vrchlabím vynesl mnoho emocí a došlo k nepříjemným incidentům pro fanoušky i hráče. Při děkovačce hostí bylo použito pyrotechniky a došlo k potyčce s pořadatelskou službou. Do konfiliktu se zapojili i samotní hráči a za mantinel se vydal i jeden z hlavních rozhodčích, aby je uklidnil. Došlo k fyzickému napadení a následně i zranění jedné osoby. Během potyčky byl také užit slzný plyn a došlo k poškození skleněné výplně nad vstupními dveřmi do stadionu. Sokolovští policisté se nyní celým incidentem zabývají. 

Policisté žádají svědky, kteří by mohli poskytnout důležité informace k celé události, aby se dostavili na Obvodní oddělení policie Sokolov – město nebo zavolali na bezplatnou linku 158.

autor: nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Policie České republiky (KŘP Karlovarského kraje)
Spustit audio