Sokolovská nemocnice se konečně dočká parkovacího domu

25. leden 2013

Parkovací dům u sokolovské nemocnice zřejmě stát bude. Společnost Sokolovská uhelná se nakonec dohodla s Karlovarským krajem o podmínkách celého projektu. Končí tak dlouhé spory o prodej pozemku na stavbu.

Karlovarský kraj trval na pronájmu s následným prodejem, společnost chtěla jen prodej. Navíc hejtmanství do podmínek ještě stanovilo výši sankce za nedodržení projektu. Vedení Sokolovské uhelné tento krok nechápalo.

Sokolovská nemocnice patří kraji, ale provozuje ji v nájmu soukromá společnost Nemos. S ní spolupracuje Sokolovská uhelná, která už do nemocnice investovala desítky milionů korun. Parkovací dům nabídne celkem 130 míst. Za ty klienti nemocnice a její zaměstnanci nebudou platit vůbec nic.

Záměr na prodej pozemků včetně sankcí tak sice visel do středy na úřední desce, ale nikdo se nepřihlásil. Krajská rada tak rozhodla, že prodej pozemků bez omezujících podmínek předloží na nejbližším jednání zastupitelstvu.

Podle všeho by tak už nic nemělo bránit, aby Sokolovská uhelná pozemky získala a mohla začít stavět. Záměr bude předložen krajským zastupitelům zřejmě 14. února. Parkovací dům za 70 milionů korun chce postavit Sokolovská uhelná co nejdříve. Čeká už jen na převod pozemků.

Spustit audio