Sokolovská nemocnice má nedostatek lůžek pro covidové pacienty. Žádá o další transporty

10. únor 2021 11:00

Sokolovská nemocnice je na hraně svých možností. V regionu přibývá nakažených koronavirem a většina z nich potřebuje hospitalizaci.

Zařízení už téměř zaplnila všechna lůžka. Největší problém jsou ta intenzivní. Denně totiž přijme nemocnice až 13 nových pacientů. Někteří proto musí být přesunuti do covidových center v regionu i mimo něj. Nemocnice žádá o další transporty.

„Jsme plní, jedeme opravdu na doraz už tři čtvrtě roku s přestávkami. Už to docela graduje, sice se nám nějaké pacienty podaří přeložit, ale okamžitě se nám na ta lůžka objeví jiní pacienti. Samozřejmě největší dopad to má na personál, kterému paří velký dík,“ uvedl ředitel nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

Nemocnice navýšila kapacitu lůžek pro pacienty s těžším průběhem nemoci, další možnost navýšení už nemá. „To co jsme mohli, to jsme přestavili, už dál nemůžeme. Kapacita se naplnila, už nejsme schopni vymyslet další lůžka,“ upozornil ředitel.

Jak je na tom nemocnice s dostatkem personálu, transporty pacientů a musela nějak omezit operace? To si poslechněte v rozhovoru:

autoři: Andrea Strohmaierová , Petr Čimpera , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio