Sokolovská nemocnice bude mít urgentní příjem. Stavba začne v roce 2023

19. říjen 2021 13:35

Nemocnice v Sokolově bude mít urgentní příjem. Vznikne v prostorách pavilonu, který v minulosti sloužit jako hlavní vstup do zařízení.

Sokolovská nemocnice plánuje vybudování nového centrálního příjmu. Má výrazným způsobem zlepšit a zrychlit organizaci zdravotní péče. Centrálním příjmem by měli projít všichni pacienti, kteří přicházejí do nemocnice. Odtud by měli být přesměrováni podle konkrétních potřeb.

Součástí urgentního příjmu by měla být i lékařská služba první pomoci a praktický lékař, který by jednak pomohl přímo na urgentním příjmu, ale zároveň by poskytoval služby pacientům, kteří nebudou potřebovat intenzivní péči.

Urgentní příjem by mohl být hotový v roce 2024. „Počítáme s tím, že se vrhneme na projektovou přípravu. Pokud půjde vše hladce, tak ta realizace by mohla být někdy od poloviny roku 2023 do poloviny roku 2024,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Bureš z ODS.

Přestavbu zafinancuje Karlovarský kraj, který je vlastníkem objektu. Na práce se pokusí získat dotace. „Podmínkou by bylo, že Penta Hospitals, která je nájemcem té nemocnice, by si zafinancovala okolo 30 milionů korun přístrojové vybavení,“ potvrdil Bureš.

Podle předběžných odhadů budou náklady na stavbu činit zhruba 129 milionů korun.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio