Sokolové z Plzně Doubravky otevřeli novou tělocvičnu

26. leden 2023 12:37, aktualizováno

Vyšší zájem o sportování si po otevření nové tělocvičny slibují sokolové z Plzně Doubravky. Vyšla na přibližně 6 milionů korun a radost z ní mohou mít například stolní tenisté.

Tělocvična vznikla jako dřevěná přístavba nad přísálím původní budovy. 4 miliony na ni přispěla Národní sportovní agentura, necelým milionem pak město Plzeň. „Původně mělo město připravenou dotaci 750 tisíc korun, ale jelikož NSA trvalo vyhodnocení žádosti více než rok a mezitím vše zdražilo, navýšili jsme příspěvek na 900 tisíc,“ uvedl vedoucí odboru sportu Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc. Dalších 400 tisíc dodal čtvrtý plzeňský městský obvod a posledních 900 tisíc sehnal sám Sokol Doubravka. Tomu se podařilo získat příjmy z nájmu vnitřních i venkovních sportovišť.

Nový sál v doubravecké sokolovně

Sokol na Doubravce patří mezi ty vůbec největší a také nejaktivnější sokolské organizace v Plzni. Novou tělocvičnu aktuálně využívá zhruba stovka sportovců. Prostor si pochvalují jak stolní tenisté, tak například sportovní gymnastky, kterým vyhovuje komornější prostředí se sportovní odpruženou podlahou. Dále zde cvičí jogíni i ženy a dívky věnující se bodyformingu.

V budoucnu by se ale díky nové tělocvičně mohl okruh sportovních aktivit rozšířit. „Chtěli bychom zařadit dětské bojové umění, dále nějakou aktivitu s hudbou pro odrůstající děvčata. A nabízí se také něco pro malé děti s maminkami,“ prozradila jednatelka Sokola Milada Nováková.

autoři: Jan Markup , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio