Sokolov vytvořil pobočku městské knihovny na sídlišti Michal

9. září 2019 10:00

Právě dnes 9. září knihovníci na sídlišti otevírají pobočku dětského oddělení, které by se mělo stát kulturním centrem nejen pro malé čtenáře, ale i širší veřejnost.

Sídliště Michal patří v Sokolově k nejhustěji obydleným částem města. Dlouhodobě tady ale chybí zázemí pro volnočasové aktivity dětí. Základní umělecká škola i městská knihovna sídlí totiž na druhé straně města, u historického náměstí.

Dnes se proto veřejnosti otevře nová pobočka městské knihovny v objektu bývalého chráněného bydlení ve Slavíčkově ulici. Město i knihovna se shodly na tom, že podobné instituce na sídlišti Michal chybí, a rozhodli se nevyužívané prostory předělat. Nová pobočka nabídne kromě dvou oddělených místností s literaturou pro mládež a pro malé děti také přednáškový sál.

Ten by měly využívat nejen děti z mateřských škol nebo žáci ze základních škol, ale také široká veřejnost. Hlavním cílem je vytvořit v této části města nové kulturní centrum. Do budoucna tady budou akce jak pro seniory, tak například i pro maminky s dětmi. Nová pobočka bude otevřená od pondělí do pátku, kromě středy, kdy bude zavřeno.

Stavební úpravy stály zhruba 400 tisíc korun. Za stejnou částku město pořídilo i nové vybavení, informovala o tom starostka Sokolova Renata Oulehlová. Radnice navíc poskytla knihovně 70 tisíc korun na nákup nových knih. 

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio