Sokolov poslal své školáky na adaptační pobyty. Mají jim pomoct s návratem po koronavirové pauze

16. září 2021 10:15

Na týden plný her a vzájemného seznamování vyjeli žáci Základní školy Pionýrů v Sokolově. I oni využili nabídky města na adaptační pobyt do přírody. Pomoct jim má hlavně se začleněním do kolektivu po dlouhé koronavirové pauze.

Několik posledních měsíců se žáci základních škol učili jen pomocí internetu a kontakt s učiteli i spolužáky se na čas úplně ztratil. Město Sokolov proto nabídlo všem základním školám adaptační pobyty v přírodě, aby se mezi žáky ještě před tím než naplno začne školní výuka, posílily vzájemné vazby a znovu se postupně začlenili do kolektivu.

Projekt Sokolova zároveň podporuje místní podnikatele. „Adaptační pobyty slouží k tomu, aby se děti po koronavirové pauze sblížily se spolužáky, naučily se zase komunikovat mezi sebou. Pobyty jsme zároveň směřovali tak, aby se odehrávaly výhradně v Karlovarském kraji u místních provozovatelů,“ uvedl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Adaptační pobyty jsou naplánované od začátku září do konce října, účastní se jich více než 2500 dětí ze základních škol v Sokolově. Náklady za přibližně 7,5 milionu korun za ně hradí město.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio