Sokolov nabízí seniorům k pronájmu nově zrekonstruované byty

18. říjen 2019 10:00

Přízemní byt se zahradou, nebo byt v patře s balkonem – právě z těchto možností si můžou vybrat bydlení senioři v Sokolově. Město nechalo zrekonstruovat areál chráněných dílen a teď nabízí nové byty k pronájmu.

V prostorách bývalých chráněných dílen v Gagarinově ulici vzniklo sedmnáct malometrážích bytů, které jsou určené pro seniory ve věku nad šedesát let. Město připravilo několik návštěvních dnů, kdy si zájemci můžou přijít jednotlivé byty prohlédnout.

„Cílovou skupinou jsou občané starší šedesáti let, a je to z toho důvodu, že jsou byty malometrážní, ale také bezbariérové. Nájemníci budou vybírání stylem aukce. Nejnižší vyvolávací cena bude 95 korun. Podle toho, kdo jakou dá částku, bude mít nájemní byt,“ vysvětlila starostka Renata Oulehlová.

Zájemci o bydlení v městských bytech v Gagarinově ulici si můžou vybrat, jestli chtějí byt s malou zahradou, nebo v patře s balkonem: „Jsou tady dvě základní velikosti bytů. Ty menší jsou o rozměru 33 metrů čtverečních, větší mají rozměry 44 metrů čtverečních. Velkou výhodou je to, že byty v prvním patře mají byty své balkony, dobře prostorově zřízené. Byty v suterénu mají zase svou zahrádku,“ řekl místostarosta Jan Picka

Termín pro podání přihlášek je od 1. do 27. listopadu. Úspěšné žadatele bude město kontaktovat a následně s nimi uzavře nájemní smlouvu. Vedení města předpokládá, že první nájemníci by se do bytů mohli nastěhovat v lednu.

Pro zájemce město připravilo další prohlídkové dny. Ty se uskuteční 31. října a 13. listopadu.

autoři: Jitka Čmoková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio