Sokolov nabídne pozemky pro stavbu rodinných domů

2. březen 2020 10:15

Sokolov začne nabízet parcely pro stavby rodinných domů. Aktuálně má volné pozemky v ulici Karla Čapka a na Vítězné. Do budoucna by měla vzniknout nová domková čtvrť na Jižním lomu.

V Sokolově, který je obklopen doly, je dlouhodobě nedostatek pozemků pro bytovou výstavbu. Nejblíže prodeji jsou tak tři nově uvolněné parcely v ulici Karla Čapka. Dalších 13 parcel město připravuje na sídlišti Vítězná. Jde o pozemky, na kterých před lety stála armádní kasárna.

„Co se týká výhledu, protože si uvědomujeme, že plno rodin nám z města utíká, protože mají touhu bydlet v rodinném domu, tak napínáme síly, abychom udělali vše potřebné pro lokalitu Jižní lom, kde bychom rádi nabídli něco kolem 40 parcel,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. Jak řekl, mělo by jít o zajímavé bydlení, protože je nedaleko řeky Ohře, je tam cyklostezka i dostatek zeleně. Zároveň jde o místo, které je blízko centru města.

V posledních letech se nové rodinné domy v Sokolově stavěly jen zřídka. Jedinou větší lokalitou, kde vznikly, byly pozemky pod sídlištěm Vítězná.

zdroj: ČTK
Spustit audio