Sokolov chce příští rok revitalizovat 38 autobusových zastávek

25. listopad 2019 11:00

Sokolov plánuje příští rok revitalizovat 38 autobusových zastávek a sjednotit jejich vzhled. Mají mít stejný styl, barvu a materiál. Další tři nejfrekventovanější zastávky chce město následující rok zvětšit a postavit tam přístřešek.

„Mnoho zastávek je rozbitých a my jsme se shodli, že všichni cestující si kromě nového provozovatele MHD, který jezdí novými autobusy, zaslouží také nové zastávky, aby čekání na autobus bylo co možná nejpříjemnější,“ řekl místostarosta Jan Picka. Obyvatelé si dlouhodobě stěžovali na chybějící nebo poškozené plexisklové výplně, zrezivělé konstrukce zastávek a chybějící označníky.

Radnice chce zadat výběrové řízení dodavateli, který nové autobusové vyrobí i je pak instaluje u silnice. Podle Picky nebude sjednocení stylu 38 zastávek jednoduché, protože je každá odlišná a jinak velká. „Některé zastávky musí mít bočnice, některé je naopak mít nesmějí. Některé zastávky jsou normálně ukotvené v zemi, některé na nějaké podezdívce,“ popsal.

Sokolov chce pak v dalším roce pokračovat v úpravě tří nejvytíženějších zastávek. Ty chce zmodernizovat podobně jako zastávku poblíž sokolovského zámku. Jde o zastávky vedle základní školy Rokycanova, na sídlišti Michal a vedle Úřadu práce. „Momentálně pracujeme na studii, kterou bychom pak zpracovali do projektové dokumentace, ale chceme, aby ty zastávky byly něčím výjimečné. Cenu zatím nevíme, ale lze očekávat vyšší cenu než u těch menších zastávek,“ řekl Picka. Do budoucna chce Sokolov na hlavní zastávky přistavit také informační tabule o příjezdech autobusů, jako je to například v Karlových Varech.

zdroj: ČTK
Spustit audio