Škola na dálku donutila bratry z Přimdy založit skupinu. Poslechněte si jejich debut

1. prosinec 2020 10:45, aktualizováno

Distanční výuku a více volného času využili studenti z Přimdy svým způsobem. Karel Halla (17 let, student Logistiky dopravy) a Kristián Halla (15 let, student Obchodní akademie) si po večerech brnkali na kytary.  Za pár dní byla na světě píseň dua Divine Interventions project - Wavy blues.

Když si skladbu otec kluků, sám muzikant, poslechl, zvedl telefon a zavolal do studia známému, aby si dílo poslechl. Pak už šlo všechno rychle. Vznikla autorská nahrávka, včetně videoklipu, která se stala hitem na sociálních sítích.

Mladší poslouchal staršího

Bylo to hlavně o souhře sourozenců. Starší Karel složil hudbu, text a ke své kytaře se mu hodila i basová kytara bratra Kristiána. Maminka žasla a syny podporovala, táta uznal, že kluci něco mají v genech.

Videoklip vznikal v ruinách kostela v Nových Domcích nedaleko Rozvadova. Mladí hudebníci si prý natáčení opravdu užili a hlavně se hodně nasmáli. Klip s autory připravil Jan Nedoma a zpracování proběhlo díky studiu Mercury studios (Roman Masha Šandor).

Že se píseň bude líbit, bylo jejich přáním, ale výsledek předčil očekávání. Sdílení na sociálních sítích je mile překvapilo a potěšilo. Zatím se ale na hudební dráhu nechystají, chtějí vystudovat a pak se třeba uvidí.

autor: Martina Sihelská | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio