Skiareál na Špičáku čekají změny k lepšímu

10. listopad 2010

Největší lyžařský areál v západočeské části Šumavy skiareál Špičák včera představil novinky, které připravil pro lyžaře na letošní zimní sezonu. Zásadní změnou je rozšíření sjezdovek. Poprvé od roku 1982 se totiž podařilo lyžařskému středisku získat povolení od ochránců přírody kácet stromy, i když zatím jen ve spodní části areálu pod Jezerní cestou, jak Monice Zettlové řekl majitel skiareálu Špičák Vladimír Kasík.

Skiareál, kam minulou zimní sezonu přijelo asi 109.000 lyžařů, letos do vylepšení a změn investoval kolem tří milionů korun. Plocha rozšíření je taková, jako by vznikla nová sjezdovka o délce 500 metrů a šířce přes 30 metrů. Širší budou letos sjezdovky číslo dvě, tři a čtyři a zároveň vznikla nová spojka mezi spodní části snowparku na sjezdovce číslo jedna na sjezdovku číslo dvě ke spodní stanici lomeného vleku. Poslouží především lyžařům ve snowparku, kterým se tak cesta na start snowparku časově zkrátí asi na třetinu. Do budoucna se plánuje také rozšíření sjezdovek v horní části o dalších téměř 1,5 hektaru.

Logo

Špičák letos po třech letech, kdy se neměnila cena, zdraží jízdné v průměru o pět procent. Za nejvyužívanější jednodenní jízdenku, která loni stála 490 korun, letos zaplatíte 520 korun.

autor: čer
Spustit audio