Situace v Krušných horách se uklidňuje. Na lyžaře čekají výborné podmínky

11. leden 2019 08:00

Krušné hory nabízí příznivé podmínky pro zimní sporty. Na sjezdovkách leží desítky centimetrů technického, ale hlavně přírodního sněhu, který napadl v posledních dnech.

Skiareály jsou sice na lyžaře připravené, ale většina z nás určitě zaznamenala, že byl právě v posledních dnech problém do Krušných hor vyjet. Vydatné sněžení a vítr zkomplikovaly dopravu a některé silnice byly uzavřené.

Podle předpovědi by mělo v Krušných horách i o víkendu sněžit, foukat vítr a můžou se tvořit závěje. Situace se však pomalu uklidňuje.

Některá střediska otevřela už po dvoudenní uzavírce - Neklid a Plešivec. V provozu jsou lanovky a sjezdovky na Klínovci, kde je připraveno také více než 20 kilometrů sjezdovek. 

Popadané stromy a výpadky elektrického proudu vyřadily z provozu některé areály

Potíže měli hlavně na Bublavě, kde by měla být dodávka proudu obnovena už během dnešního dne. Leží tam téměř metr přírodního sněhu, který je smíchaný s technickým.

Připravena je červená a modrá sjezdovka, o víkendu by měla spustit provoz také sedačková lanovka u Lesní sjezdovky.

Upravené by měly být také trasy pro běžkaře

Ve čtvrtek odpoledne rolba opět vyjela do terénu. Bílá stopa je upravená v okolí Božího Daru. Rolby také vyjely od Krmelce k Myslivnám, na Cínovou stezku a magistrálu od Špičáku k Červené jámě.

Hory, jsou tedy na lyžaře i běžkaře připravené. Důležité je, aby byli všichni opatrní při příjezdu do hor, parkovali na parkovištích a zbytečně neriskovali.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio