Silný vítr lámal v Karlovarském kraji stromy, jeden zranil ženu s dítětem

4. květen 2021 15:00, aktualizováno

Padající strom, který zlomil silný vítr, zasáhl v úterý dopoledne ženu s dětmi na cyklostezce u areálu Baník Sokolov. Žena a jedno z dětí utrpěly lehká zranění.

Hasiči u popadaných stromů, které nevydržely nápor větru, zasahovali dopoledne na mnoha místech Karlovarského kraje. „Ke spadlému stromu jsme byli povoláni krátce před 10:00. Na místě byla žena a dvě její malé děti. Žena a jedno z dětí utrpěly lehká zranění, se kterými je záchranná služba převezla na ošetření na chirurgickou ambulanci,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Radek Hes.

Spadlý strom hasiči hned po převozu zraněných z cyklostezky odstranili. Během dopoledne vyjížděli hasiči odstranit spadlý strom také v Krásném Jezu, Fojtově, Nadlesí u Lokte, u Žlutic, Bečova, Krásna, Nejdku, Drmoulu nebo ve Staré Roli.

Spadlý strom zastavil provoz na železniční trati v Chebu, v části města Zátiší-Myslivna. Do stromu tam narazil osobní vlak. „Osobní vlak narazil do stromu spadlého přes koleje. Nehoda je bez zranění. Ve vlaku byl v době nehody jeden cestující a dva členové posádky vlaku. Provoz na trati z Chebu směrem na Pomezí a dál do německého Schirndingu je zastavený,“ informovali krátce po 14. hodině krajští hasiči na svém facebookovém profilu.

autor: nkr | zdroje: ČTK , HZS Karlovarského kraje
Spustit audio