Silnice u Březové musela být uzavřena, hrozí tam pád části skalního masivu

Už v loňském roce začaly Karlovy Vary se sanací svahů nad silnicí u obce Březová. Téměř celou komunikaci, která vede z lázeňské části města až k výpadovce na Plzeň, lemují skalnaté masivy. Dva z nich se teď ale daly do pohybu, a tak radnice provoz na silnici zcela uzavřela.

Kvůli riziku sesuvu skalního masivu je už víc než týden uzavřená silnice v Mariánskolázeňské ulici v Karlových Varech. Ta vede z lázeňského území města až k obci Březová. Právě přes tuto obec teď řidiči musí riziková místa objíždět.

K uzavírce musel magistrát přistoupit na základě kontroly provedené statikem a geotechnikem, kteří stav masivu nad komunikací označili za havarijní s rizikem pádu uvolněných kamenů. V nadcházejících dnech bude stanovena technologie a rozsah zabezpečovacích prací.

Uvolněné kameny budou muset být odstraněny a skalní masiv zajištěn. Do té doby bude komunikace v úseku mezi oběma odbočkami do Březové úplně uzavřená a objízdná trasa bude vedena obcí Březová. Předpokládaná délka dopravního omezení je maximálně 2 měsíce.

Jaké riziko nad silnicí hrozí, jaký bude další postup města a jaké jsou náklady na sanační práce?

Poslechněte si rozhovor s náměstkem karlovarské primátorky Petrem Bursíkem!

autoři: Ivana Sedláčková , Radim Jehlík
Spustit audio

Související