Sesunutá trať u Dalovic má být zprovozněna na začátku srpna

11. červenec 2018 11:15

Sesunutá železniční trať mezi Dalovicemi a Hájkem na Karlovarsku by měla být opravena podle plánu do konce července. Po železnici, která je součástí trati mezi Chebem a Chomutovem, by tak vlaky znovu mohly začít jezdit od srpna.

„Momentálně se už připravuje položení kolejového svršku. Podle postupu stavebních prací vše nasvědčuje tomu, že termín ukončení opravy k 1. srpnu 2018 je reálný," mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marek Illiaš.

Na železnici u Dalovic zastavil v polovině dubna traťmistr provoz kvůli závadě. Krátce na to se svah pod jednou kolejí sesunul a kolej zůstala v úseku dlouhém asi 70 metrů viset zkroucená ve vzduchu. Na trati přitom osobní i nákladní vlaky jezdily běžně rychlostí až 80 kilometrů v hodině.

SŽDC původně předpokládala, že se podaří v místě během krátké doby nouzově zprovoznit alespoň jednu kolej, nebylo to ale nakonec možné kvůli nestabilnímu podloží. Společnost tak přistoupila k sanaci celého náspu, kdy vyměnila železniční vršek, odstranila trakční sloupy i zbytky trakčního vedení. Celá oprava bude stát 50 až 80 milionů korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související