Sehnat kvalitní švadleny je velký problém, říká podnikatelka Klára Kančiová

6. duben 2022

O další podnikatelský příběh z našeho regionu se podělila majitelka oděvní autorské dílny Klára Kančiová. Vrhla se na volnou nohu a začala si plnit svůj životní sen.

Podnikat začala už ve svých 23 letech v oboru textilního průmyslu, přitom sama šít neumí. „Už jako malá jsem furt něco vyráběla. Když došlo na myšlenku šitého oblečení, došlo mi, že nejsem natolik znalá něco ušít, takže jsem v té době hledala externě švadlenky,“ prozradila Klára Kančiová.

Dlouhou dobu vnímala tuto práci jen jako koníček „Začínala jsem v roce 2013. Myslím si, že prvotní nápad nebyl, že by to mohla být moje práce. Spíše to byl koníček. Poptávka pak pořád rostla, externí švadlenky nestíhaly, a tak vznikl nápad na vlastní dílnu.“

Co jí podnikání dalo? „Musela jsem se naučit, že všechno nezvládnu sama. Naučilo mě to vnímat hodnotu lidské práce. Myslím si, že řemeslo je často opomíjené, ale zrovna v tom šicím průmyslu najít kvalitní švadleny je problém. Mladá generace k tomu netíhne a vnímat tohle řemeslo byla také jedna z věcí, které mi to dalo,“ řekla Klára. Dnes má pod sebou kolem 20 zaměstnanců.

Jaké cíle má a co by doporučila podnikatelským začátečníkům? I to si poslechněte v rozhovoru!

autoři: Tereza Švecová , nkr
Spustit audio

Související