Aš se stane hlavním městem českého rapu. Vystoupí tam PSH i Paulie Garand

23. červen 2022 08:55

Na vrchu Háj nad Aší se v sobotu chystá velká hudební akce 1872 Fest. Připomene jednak 150. výročí povýšení Aše na město, a jednak hudební fenomén, který má v tuzemsku silnou posluchačskou základnu. Proto na akci zahrají například Robin Zoot, PSH nebo Paulie Garand.

„Náš festival je výjimečný skladbou interpretů. Vydali jsme se rapovou cestou. Po řadě let je teď rap zase na vzestupu,“ charakterizoval akci hlavní pořadatel Martin Soukup s tím, že k velkým oslavám se také hodí velká jména české scény. „Sejdou se tady jak zakladatelé rapové scény, tak současní influenceři,“ dodal Soukup.

Kromě zmíněného Robina Zoota, PSH, Paulie Garanda nebo Refew dostanou šanci i regionální kapely. „Budou to Animal Resource z Karlových Varů, Funky Terrorist z Chebu, MC Matheus ze Sokolova, Lifelimes z Liberce,“ vyjmenoval organizátor. Překvapením pak pro mnohé bude karlovarský BigBand Šmeralka. Hudebníci se budou střídat na dvou pódiích, takže fanoušci nebudou muset čekat při výměně kapel.

Připraven je i doprovodný program, který nabídne slam poetry a trialovou show. Pořadatelé čekají i návštěvníky z větší dálky. „Ke každému lístku bude automaticky vstup zdarma do stanového městečka na vrchu Háj, a tedy možnost spaní ve vlastních stanech,“ uzavřel Martin Soukup.

Podrobný program 1872 Festu najdete zde.

autor: Josef Šorfa
Spustit audio