Samoplátci se můžou testovat na koronavir i v Chebu. Nově přes objednávkový systém

30. duben 2020 08:55

V Chebu v areálu nemocnice začne ode dneška (30. 4.) fungovat další testovací místo na přítomnost koronaviru pro samoplátce. Hejtmanství ve spolupráci s hasiči ale místo telefonního čísla zavádí objednávkový systém.

Karlovarský kraj od čtvrtka 30. dubna 2020 zahájil testování samoplátců v dalším odběrovém místě. Kromě Karlových Varů nyní budou mít samoplátci možnost absolvovat odběry i v Chebu. Navíc se zjednodušil ve spolupráci s Karlovarskou krajskou nemocnicí a Hasičským záchranným sborem Karlovarského kraje objednávkový systém pro všechny zájemce.

Změna je kvůli tomu, že telefon byl často obsazený a lidé se nedovolali. Systém pro objednání na testy, najdou zájemci na webových stránkách Karlovarské krajské nemocnice nebo Karlovarského kraje, potvrdil hejtman Petr Kubis z ANO: „Každý občan samoplátce si jednoduše na webových stránkách v objednacím systému nalezne čas a datum, který mu vyhovuje. V případě, že uvidí, že je volný, tak se jen zaeviduje. Poté může přijet na odběrové místo, které si vybere – Vary, nebo Cheb.“

Od úterý 28. dubna je cena za testování pro samoplátce 2 tisíce korun. Přesnou hotovostni platbu musí mít s sebou. V případě zjištění pozitivního výsledku bude samoplátce kontaktován telefonicky epidemiology Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje. V případě negativního výsledku bude samoplátci schváleno Potvrzení o bezinfekčnosti, které předvyplněné odevzdal už při testu na odběrovém místě.

Potvrzení o bezinfekčnosti si samoplátce po uplynutí doby 48 hodin od odběru osobně vyzvedne na odběrovém místě nemocnice Cheb v době od pondělí do pátku od 18 do 19 hodin, nebo v sobotu a v neděli v době do 13 do 14 hodin.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio

Související