Registrovat své vozidlo do nového mýtného systému můžete například v Sokolově

29. listopad 2019 13:00

Od prosince začne na vybraných českých silnicích platit nový mýtný systém. Dopravci by měli včas zaregistrovat svá vozidla. Především na silnicích poblíž hranic totiž od 1. prosince hrozí kilometrové kolony.

V České republice začne od prvního prosince platit nový mýtný systém. Na rozdíl od toho starého nebude využívat mýtných bran. Postačí mu k tomu satelitní signály. Dopravci jsou povinni do něj svá vozidla včas zaregistrovat a opatřit je novou speciální krabičkou – řídící jednotkou, kterou si mohou opatřit na pobočkách Krajské hospodářské komory, nebo na čerpacích stanicích.

Po spuštění systému se převážně v pohraničních oblastech republiky mohou tvořit kilometrové kolony, a to kvůli dopravcům, kteří svou povinnost odkládají, upozornil na to budoucí správce mýtného systému, společnost CzechToll. 

Kde můžete vozidla registrovat v Karlovarském kraji?

Hlavním kontaktním místem v Karlovarském kraji je pro dopravce pobočka Krajské hospodářské komory v Sokolově. Právě tady vyřizují požadavky nejen pro tuzemské firmy, ale také pro ty zahraniční. „Kontaktní místa by měla odbavovat především klienty, kteří mají více aut. Pak jsou distribuční místa, což jsou čerpací stanice. Těch je po celé republice zhruba 250, tam by měli flexibilně odbavovat klienty, kteří využívají předplacený systém,“ vysvětlil Marek Vajdík ze sokolovské pobočky Krajské hospodářské komory.

V Karlovarském kraji je celkem 10 čerpacích stanic, které vydávají nové jednotky pro mýtný systém, a to na trase dálnice D6 z Karlových Varů do Pomezí na Chebsku.

Více v reportáži:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , iROZHLAS.cz
Spustit audio