Radostné shledání! Policisté vypátrali ukradené štěně a vrátili je šťastné majitelce

30. listopad 2017 11:40

Ve čtvrtek 23. listopadu v odpoledních hodinách přijala Policie ČR na lince 158 oznámení o odcizení psa. Oznámení podala žena, která byla nakupovat v jednom supermarketu na Novém Hradci Králové, kde své tříměsíční štěně zlatého retrívra uvázala ke stojanu na jízdní kola a šla nakupovat. Po přibližně 15 minutách vyšla z obchodu a zjistila, že pes není na svém místě. 

Žena vyloučila, že by pes sám odběhl, protože ho řádně přivázala. Škodu na psu včetně vodítka a obojku vyčíslila na téměř 6 tisíc korun.

Policisté okamžitě začali po psu a pachateli pátrat

Po zhlédnutí kamerového záznamu zjistili, že možnou pachatelkou je žena. Poté, co se jim podařilo ji ztotožnit, se vydali do jejího bydliště.

Policisté vypátrali ukradené štěně

Žena zprvu zatloukala, a když policisté uslyšeli dva různé štěkoty, žena je zdůvodnila vysvětlením, že se jedná o jejího psa a kočku. Když obě zvířata chtěli policisté vidět, žena hledaného psa vydala. Najednou obrátila a začala tvrdit, že ho našla v lese.

Od den později při podání vysvětlení pak zase tvrdila, že pes vypadal zanedbaně a že nabyla dojmu, že psa tam někdo zapomněl. Odcizit ho prý nechtěla, chodila s ním ven a doufala, že si ho majitel pozná.

Štěně bylo v pondělí odpoledne v pořádku vráceno majitelce, která byla velmi šťastná, moc policistům děkovala a při odchodu si je musela se svým čtyřnohým miláčkem vyfotit.

Policisté 43leté ženě sdělí podezření z trestného činu krádeže, za což ji bude hrozit až dvouleté vězení.

autor: baj | zdroj: Policie ČR
Spustit audio

Související