Radim Flender: Muzikant, kterej je furt šťastnej, je nepoužitelnej

16. červen 2022

Vyučil se elektrikářem, ale talent k hudbě zvítězil. Radim Flender se věnuje skládání muziky, psaní textů a koncertování. Stanice Svět, Nad Šumavou svítá a mnohé další písničky znějí i naším rozhlasovým éterem.

Radim Flender je kytarista, zpěvák, autor a v neposlední řadě i muzikálový zpěvák, který se na hudební scéně pohybuje už mnoho let. Prošel mnoha kapelami – Každýho věc, Hwězdná pěchota a dalšími. Od roku 2017 taky vystupuje v několika muzikálech.

Od roku 2015 pracuje na sólové kariéře a natočil autorské album, na které přizval Lucii Vondráčkovou, Felixe Slováčka a Aničku Slováčkovou. Album vyšlo na konci roku 2018. K písni Stanice Svět natočil videoklip s Lucií Vondráčkovou a tato píseň se pravidelně umísťuje na předních příčkách v hitparádě Českého rozhlasu.

Inspiraci k tvorbě čerpá z různých zdrojů. Velmi často napíše písničku, ani neví jak. Zároveň potvrzuje, že nejplodnější období má muzikant, když prožívá nějakou bolest a úzkost. „Muzikant, kterej je furt šťastnej, je nepoužitelnej. Pro mě to tak je. Když se člověk necítí komfortně a má deprese, vyplavují se emoce a ty s sebou nesou múzy,“ říká Radim Flender.

Jak to má s trémou? A jak se k hudbě dostal? I na to odpověděl v rozhovoru s Petrem Čimperou!

Spustit audio