První máj - Den pro ZOO Liberec s Českým rozhlasem Liberec

I zoologické zahrady mají svůj svátek. Při té příležitosti chtějí připomenout, že nejsou jen atrakcí pro děti, ale že mají i ochranářskou roli. A návštěvníci mají možnost zapojit se do pomoci ohroženým druhům zvířat.

Také návštěvníci liberecké zoologické zahrady se mohli první květnový den zapojit do výroby prvků, kterými zpříjemní život zvířatům v zoo. Průběh dne, respektive dopoledne, jsme přenesli do živého vysílání Českého rozhlasu Liberec. Hosty v zoo zpovídal moderátor Pavel Kudrna.

„Den pro ZOO Liberec s Českým rozhlasem Liberec“ mohli prožít ti, kteří přišli první květnové dopoledne do zoo, nebo po 11. hodině naladili vysílání
autoři: Pavel Kudrna , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.