Průmyslový park v Chebu se na podzim začne rozšiřovat

19. červenec 2013

V říjnu letošního roku má začít výstavba druhé etapy chebského průmyslového parku. Jeho rozloha se díky tomu zvýší ze současných pětatřiceti hektarů o dalších bezmála třicet. Předpokládané náklady mají činit 40 milionů korun.

Dojde k vybudování komunikací, chodníků, veřejného osvětlení a inženýrských sítí. Vznikne tam i retenční nádrž. Ta by v případě přívalových srážek měla zadržet vodu, kterou kanalizace nebude schopna pojmout.

Na komunikacích zatím nebude položen finální asfaltový povrch. Dodělán bude kvůli riziku možného poškození až po dokončení plánované výstavby výrobních hal,“ uvedl chebský starosta Pavel Vanoušek. „Budování druhé etapy by mělo trvat přibližně osm měsíců. Po jejím dokončení bude v chebském průmyslovém parku investorům k dispozici dalších více než dvacet hektarů využitelných pozemků.“

Poté, co před nedávnem zahájila německá firma na pozemku o velikosti 40 tisíc metrů čtverečních výstavbu závodu na zpracování potahových a dekoračních látek, je první etapa průmyslového parku prakticky plně obsazena. Rozšíření průmyslového parku, kde momentálně působí devět firem zaměstnávajících více než tisícovku pracovníků, tak přichází v pravý čas. Město už totiž registruje další zájemce.

„Poptávka po pozemcích v chebském průmyslovém parku je díky jeho strategické poloze v blízkosti německé dálniční sítě i díky tomu, že nabízíme pozemky s kompletní infrastrukturou, veliká,“ podotknul místostarosta Tomáš Linda. „Zastupitelstvo už například schválilo prodej pozemků o velikosti přes 120 tisíc metrů čtverečních z připravované druhé etapy významné developerské společnosti Accolade.

Ta chce v průmyslovém parku vybudovat špičkově vybavené výrobní haly, které bude následně pronajímat dalším firmám. Postavit závod na výrobu produktů z expandovaného polypropylenu chce v nové části průmyslového parku také polská společnost HSV, se kterou už město uzavřelo rezervační smlouvu.

S ohledem na velký zájem investorů už město začíná připravovat další následné rozšíření. Zastupitelstvo na svém květnovém zasedání schválilo nabytí více než 15 hektarů pozemků v sousedství rychlostní silnice R6 pro plánovanou třetí etapu.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio