Provozovatelé autoškol se začínají připravovat na otevření

16. duben 2020 10:00

Nejdříve úklid, potom výuka – to čeká majitele autoškol v České republice, pokud je skutečně vláda otevře podle zveřejněného scénáře. Mělo by to být k 11. květnu.

Už měsíc jsou uzavřené taky všechny autoškoly v České republice. Jejich otevření by mohlo nastat v polovině května, alespoň tuto informaci sdělila vláda, která postupně uvolňuje nařízení. Provozovatelé autoškol proto začínají plánovat pokračování výuky. Nejdříve je ale bude čekat velký úklid učeben a dezinfekce aut.

„Než to začne, provedu dezinfekci. V žádném případě nepůjdeme do učebny ve 20 lidech. Udělali bychom to tak, aby v té řadě seděli tři lidé maximálně, abychom zase nějak zbytečně neriskovali. Ve vozidlech musíme mít roušku a opětovně zajistit dezinfekci,“ popsal opatření, která budou v autoškolách po jejich otevření nutná, spolumajitel jedné z karlovarských autoškol Bohumil Hejhal.  

Na obnovení výuky čekají i další autoškoly po celé republice, a to také z důvodu, aby se žákům neúnosně neprodloužila doba na získání řidičského oprávnění. Některé autoškoly budou navíc poskytovat hodinu teorie zdarma, aby si lidé, kteří kurz dočasně přerušili kvůli pandemii koronaviru, mohli připomenout alespoň základní pravidla silničního provozu.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio