Prostituce na Chebsku

13. listopad 2001
Sondy

Hlavní silnice do Německa už několik let lemují kromě nevzhledných trpaslíků, stánků s alkoholem a cigaretami také prostitutky. Typickým příkladem je severočeské Dubí nebo západočeský Cheb. Místní samospráva a policie se sice snaží problém vyřešit, ale výsledky jsou rozpačité. Desítky děvčat a žen stále postávají na svých místech.

V třicetitisícovém Chebu je 90 nočních klubů, jinými slovy 90 nevěstinců. V okolí města je jich dalších 40. Oficiální čísla o počtu prostitutek nejsou k mání. Většina lehkých žen pracuje v klubech, statistikám uniká a koneckonců ve městě je ani nespatříte.

Děvčata postávají téměř na každém rohu frekventovaných ulic. Každá má své místo a jejich cena je oproti cenám v nočních klubech podstatně nižší. To je také důvodem, proč mají stále dostatek zákazníků.

Do Chebu se za tímto problémem vydal Ĺubomír Smatana.

autor: lsm
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.