Primátor: Loni mě nenapadlo, že i letošní Slavnosti svobody budou online

4. květen 2021

Už podruhé se Slavnosti svobody v Plzni budou odehrávat kvůli pandemii koronaviru online. Letos se bude vysílat z Měšťanské besedy, přenosy můžete sledovat na www.slavnostisvobody.cz. 

Ve dnech 6. - 9. května 2021 se v Plzni uskuteční Slavnosti svobody. Většinu programu mohou lidé sledovat pouze na webu, ale organizátorům se přece jen podařilo nabídnout něco i ve venkovních prostorách.

V centru města si můžete prohlédnout velké nepřehlédnutelné fotografie veteránů, jejichž osobní návštěvy v Plzni vždy byly samozřejmostí. "Moc nás mrzí, že ani letos nemohou přijet. Spojíme se s nimi alespoň přes internet," řekl Martin Baxa.

Primátor města Plzně Martin Baxa

Po městě také najdete zajímavé kusy vojenské techniky. "Na náměstí Republiky bude vystavena replika stíhacího letounu Spitfire. Před Měštanskou besedou uvidíte originál tanku Sherman," doplnil primátor. Nepřehlédnutelný i nepřeslechnutelný pak bude přelet moderních i historických letadel v neděli od 14 hodin.

Další podrobnosti a informace z letošních Slavností svobody si poslechněte v rozhovoru, který připravila Veronika Albrechtová.

autoři: Veronika Albrechtová , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související