Přijímací zkoušky na víceletá gymnázia absolvovali žáci za přísných hygienických podmínek

5. květen 2021 16:15

Za zpřísněných hygienických podmínek se ve středu konaly příjímací zkoušky na víceletá gymnázia. Před samotnou zkouškou musely děti předložit buď negativní test na covid-19 a nebo potvrzení o prodělání nemoci v posledních 90 dnech.

Bez příznaků nemoci covid-19, s negativním PCR nebo antigenním testem, případně s potvrzením o prodělání této nemoci v posledních 90 dnech. Takové byly podmínky pro účastníky přijímacích zkoušek na víceletá gymnázia.

Žáci pátých tříd museli kromě toho dodržovat i přísná hygienická pravidla uvnitř škol. Na sokolovské gymnázium přišli proto rodiče své děti vyprovodit pouze před školu, na zkoušku už šli žáci sami. Přípravu žáků letos ovlivnila distanční výuka.

Zájem o studium na víceletém gymnáziu je ale podle ředitele sokolovského gymnázia Jiřího Widže stabilní: „Pořád je to kolem 70 až 80 žáků. My si do víceletého gymnázia vybíráme 30 žáků, protože chceme zajistit, aby to vzdělávání bylo kvalitní.“

Přijímací zkoušky budou pokračovat ještě ve čtvrtek. Děti, které je nestihnou v řádném termínu, můžou využít náhradní začátkem června.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio