Přichází vítězná vlna? Volejbalisté Karlovarska v to věří, Energie dostane šanci proti Olomouci

28. leden 2019 08:30

Volejbalistům se podařilo prolomit černou sérii porážek. Hokejisté v pátek zdolali Dynamo, proti Plzni v neděli znovu padli. Další šanci na vítězství dostanou v úterý (29.1.) v zápase s Olomoucí.

Volejbalisté Karlovarska drží před play off extraligy čtvrté místo v tabulce

V sedmnáctém kole vyhráli hladce 3:0 na hřišti outsidera Benátek nad Jizerou. „Byla to pro nás povinná výhra, už si nemůžeme dovolit nikde ztrácet body,“ uvedl po utkání libero Daniel Pfeffer.

Obhájci extraligového titulu nepřipustili dramatickou koncovku v žádném setu a očekávanou výhru získali přesvědčivě za 69 minut. Nejproduktivnějším hráčem zápasu byl patnáctibodový smečař Marek Zmrhal, který vykázal neobvykle vysokou úspěšnost útoku 71 procent.

VK ČEZ Karlovarsko

Ofenzivním parťákem byl Zmrhalovi polský smečař Lukasz Wiese, který přišel do klubu před týdnem. „Je to technicky šikovný hráč, určitě nám pomůže, myslím si, že do našeho kolektivu zapadá dobře,“ hodnotil svého spoluhráče Pfeffer.

Tým Karlovarska tak v uplynulém týdnu konečně zastavil sérii porážek. Na hřišti soupeře vyhráli volejbalisté Karlovarska v extralize po dlouhých jedenácti týdnech.

Jedna branka nestačí, Energie prohrála derby

V pátek se karlovarským hokejistům podařilo utnout sérii celkem osmi porážek při utkání s Pardubicemi. Dynamo energetici porazili v prodloužení za stavu 2:2. Vítěznou branku vstřelil Dávid Gríger.

Přestože šli Karlovarští do nedělního utkání proti Plzni s jasným cílem, získat další body, nakonec se jim to nepodařilo. 

První třetina skončila nerozhodně, po té druhé ale už hosté vedli. Škodovka v posledním dějství přidala ještě tři góly, a potvrdila post favorita. Energii se nedařilo v přesilovkách, jedinou branku vstřelil Tomáš Mikúš. 

Záda energetiků jistil podruhé v sezóně teprve šestnáctiletý brankář Jan Bednář, ten opět ukázal svou klidnou hru, a přes prohru domácího celku předvedl dobrý výkon a připsal si dokonce asistenci.

Do utkání naskočila další nová posila Karlových Varů

Z Mladé Boleslavi přišel obránce s reprezentačními zkušenostmi Vladimír Eminger, opačným směrem putoval slovinský bek Sabahudin Kovačević.

Šestadvacetiletý rodák z Mostu strávil dorostenecká a juniorská léta v nedalekém Litvínově, odkud před sezónou 2011/12 odešel do Finska, kde po čtyři sezóny hájil barvy Karpat Oulu, se kterým také v sezóně 2013/14 vybojoval titul finského šampióna.

Vladimír Eminger

V průběhu sezóny 2014/15 se po čtyřech letech vrátil do Čech, jeho kroky ale nevedly do Litvínova, nýbrž do pražské Sparty, se kterou si v dané sezóně zahrál play-off a také debutoval v seniorské reprezentaci. V pražském klubu odehrál ještě další dvě sezóny, než se předloni stěhoval o kus dál do Mladé Boleslavi.

Další šancí na výhru bude pro Energii úterní utkání na domácí půdě proti Olomouci. Zápas startuje v 17:30.

autor: nkr | zdroje: HC Energie Karlovy Vary (www.hokejkv.cz) , VK ČEZ Karlovarsko
Spustit audio