Při střelbě na Plzeňsku zemřel muž, pachatel pak spáchal sebevraždu

5. prosinec 2021 20:47, aktualizováno

Při střelbě v obci Radějovice na severním Plzeňsku zemřel v neděli v podvečer muž, pachatel pak spáchal sebevraždu.

Krajští kriminalisté zahájili trestní řízení v případu nedělní střelby v Radějovicích na severním Plzeňsku, při níž zemřel pětašedesátiletý muž. Policisté z územního odboru Plzeň-venkov se dále zabývají okolnostmi úmrtí šestašedesátiletého útočníka, který se krátce po činu oběsil. Podle prvotních informací šlo o rozepři mezi rodinnými příslušníky, starší muž způsobil příbuznému střelné poranění, řekla dnes krajská policejní mluvčí Eva Červenková.

"Mladší z nich i přes veškerou snahu přivolaných policistů a následně záchranářů svým zraněním na místě podlehl. Krátce poté se s největší pravděpodobností připravil o život i sám pachatel, který byl nalezen zásahovou jednotkou v objektu bez známek života," uvedla mluvčí. U zemřelých byla nařízena soudní pitva. Krajští kriminalisté zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání vraždy. Kvůli tomu, aby nebylo ohroženo trestní řízení, nebude zatím policie poskytovat další informace.

Radějovice jsou částí obce Přehýšov. Je tam 27 domů a v roce 2011 tam trvale žilo 52 obyvatel. Nad vesničkou, kterou v neděli po 18. hodině uzavřely desítky policistů včetně zásahové jednotky, létala policejní helikoptéra. Podle serveru Krimi-Plzeň útočník střílel z nelegálně držené pušky nebo samopalu. Střelba byla následkem majetkových sporů, podle místních šlo o bratry, uvedl server. Střelec byl dlouholetým obyvatelem obce.

autor: iko | zdroje: Český rozhlas Plzeň , ČTK
Spustit audio