Přestavba mostu u Nového Sedla je hotová, na silnici se vrátí běžný provoz

24. listopad 2020 10:00

Přestavba mostu u Nového Sedla na Sokolovsku začala téměř před rokem. Dokončení nové konstrukce plánoval Karlovarský kraj původně na letošní září. Stavbu ale zkomplikovaly klimatické podmínky i dopady koronavirové krize. Teď už jsou práce hotové.

Karlovarský kraj nechal most u Nového Sedla na silnici II/209 zmodernizovat z důvodu špatného technického stavu. Stav dožilé mostní konstrukce navíc ohrožoval i provoz na železnici, která se nachází v jeho těsné blízkosti.

Původní třípolový most stavebníci zdemolovali. Na jeho místě vybudovali nový jednopolový šikmý most postavený na dvojici masivních monolitických železobetonových opěr. Nosnou konstrukci mostu tvoří jedno prosté pole uložené na hrncových ložiscích. Most je osazen novým záchytným bezpečnostním zařízením.

Most, který propojuje území Chodovska s dálnicí D6, bude v budoucnu sloužit také k propojení dopravy od Karlových Varů ke zkušebnímu centru BMW budovanému na Podkrušnohorské výsypce. Na rekonstrukci získal kraj dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši bez mála 93 milionů korun. První auta se po mostě projedou ještě do konce listopadu.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio