Představujeme školy: Střední škola stravování a služeb Karlovy Vary

24. leden 2023

Střední škola stravování a služeb Karlovy Vary má více než stoletou tradici. Vzdělávací nabídka je zaměřena na gastronomii doplněnou populárním oborem Kadeřník.

Škola nabízí tříleté obory s výučním listem, čtyřleté obory s maturitní zkouškou i nástavbové studium. Sídlem je historická budova v malebném prostředí Ondřejské ulice přímo nad lázeňským centrem města, kde probíhá teoretická výuka žáků.

Rekonstruovaná budova školy je pro potřeby výuky vybavena cvičnou kuchyní, odbornými učebnami, didaktickou technikou, bezpečnostními systémy i informačními technologiemi. Teoretickou výuku zajišťuje kolektiv zkušených pedagogů.

Škola má svou vlastní restauraci i kadeřnictví

Mimořádnou pozornost věnuje škola praktickému vyučování žáků, které pod vedením zkušených mistrů – učitelů probíhá v provozech významných a renomovaných hotelových společností i restaurací města a regionu. Škola disponuje také vlastní restaurací, kde kromě odborného výcviku žáků probíhá každoročně řada gastronomických kurzů, seminářů i prezentací vedených uznávanými odborníky.

Žáci se pravidelně účastní odborných soutěží, v nichž získali již mnohá ocenění. Zahraniční aktivity včetně odborných praxí jsou zaměřeny na Německo a Itálii. Absolventi školy působí v gastronomii a hotelnictví na mnoha významných profesních postech. Pro žáky oboru Kadeřník má škola k dispozici kadeřnictví.

Školské zařízení je rovněž členem Asociace hotelů a restaurací ČR a Asociace kuchařů a cukrářů ČR, se kterou každoročně pořádá prestižní celostátní gastronomickou soutěž žáků středních škol „Lázeňský pohárek“. Škola je též nositelem našeho nejvyššího gastronomického vyznamenání, zlatého řádu Magdaleny Dobromily Rettigové.

Spustit audio