Představujeme školy: Střední průmyslová školy Ostrov

20. prosinec 2022

Hostem seriálu Představujeme školy byl ředitel Střední průmyslové školay Ostrov Pavel Žemlička. Moderuje David Forst. 

Střední průmyslová škola v Ostrově je zařízení s šedesátiletou tradicí. Škola byla založena v roce 1962 coby pobočka Střední průmyslové školy Loket a sídlila v ostrovském zámku.

Původně šlo o výhradně strojírenské zaměření, ale hned o rok později byla nabídka rozšířena o elektrotechnický obor. V roce 1994 přibyla do sestavy oborů Silniční doprava, v roce 2003 se otevřel žákům obor Technické lyceum. Zatím poslední nový obor Informační technologie byl otevřen žákům 1. 9. 2008.

V rámci restrukturalizace sítě škol došlo k 1. červenci 2006 ke sloučení SPŠ Ostrov a Středního odborného učiliště automobilního a strojírenského Ostrov. Tímto krokem se nový subjekt nazývaný SPŠ Ostrov stal jednou z největších technických škol regionu. Portfolio oborů se tak rozšířilo o Autotronika a Automechanika.

Ve školním roce 2022/2023 nabízí škola sedm oborů denního studia a jeden obor vyučovaný formou dálkového studia. V případě denního studia se jedná o obory – Elektrotechnika, Informační technologie, Strojírenství, Veřejnosprávní činnost, Autotronik, Automechanik a Nástrojař, v dálkové formě lze studovat obor Elektrotechnika, v aktuálním školním roce pouze 3. ročník.

Kromě prezenční formy studia nabízí škola žákům možnost požádat o individuální studijní plán, a to ve všech vyučovaných oborech. Tato možnost je vhodná pro uchazeče, kteří si chtějí při zaměstnání doplnit své vzdělání. V rámci individuálního studia mohou žáci navštěvovat výuku dle své volby, v průběhu každého klasifikačního období (pololetí) vykonávají zkoušky z jednotlivých předmětů.

Spustit audio