Představujeme další dárek k výročí Českého rozhlasu Plzeň

12. leden 2021 17:20

Záznam rozhlasového večera k 75. výročí zahájení vysílání Českého rozhlasu Plzeň je vydaný na CD albu. A navíc máme něco pro fajnšmekry a sběratele. Záznam jsme vydali i na klasické černé vinylové desce.

Slavnostní večer proběhl v loňském roce na podzim, za přísných epidemiologických opatření, tedy bohužel bez diváků. Přesto si ho můžete připomenout jednak ve videozáznamu, který najdete na kanálu YouTube a pak také na novém zmiňovaném albu.

Album Správně naladěni vyšlo také na klasické vinylové desce

Na CD hraje skvělá Cimbálová muzika Milana Broučka a zpívá Václav Noid Bárta. Uslyšíte takové hity jako Nothing Else Matters od skupiny Metallica, Šípkovou Růženku, kterou známe od Jiřího Schelingera nebo skladbu My Way od Franka Sinatry. Samozřejmě zde najdete i novou rozhlasovou hymnu Správně naladěni. V tomto případě jde o studiovou nahrávku, ve které hraje orchestr Tremolo.

Čeká vás rovněž příjemné povídání z historie rozhlasu, dále rozhovory s Václavem Noidem Bártou, s Milanem Broučkem a na albu si poslechnete i ředitele Českého rozhlasu Plzeň Zdeňka Levého.

Na velké vinylové desce si navíc prohlédnete historické unikátní fotografie. Uvidíte zde třeba tzv. umělou hlavu pro stereofonní natáčení z hudební laboratoře Českého rozhlasu Plzeň z roku 1967, také elektronkový čtyřstopý magnetofon STUDER, dále čtvrttónový klavír, fotografii z besedy s Karlem Gottem z roku 1984 nebo pohled do rozhlasové režie s mixážním pultem z roku 1955.

Alba právě rozdáváme v soutěžích ČRo Plzeň. Jakmile to epidemiologická situace dovolí, začneme vás znovu zvát na naše veřejné akce. Pak bude další příležitost k tomu, abych vám nové CD Správně naladěni nabídli.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.