Prázdniny jsou už v druhé polovině. Stavební ruch ve školách ale neustává

Město Cheb tradičně využívá letních prázdnin k opravám svých školských zařízení. V letošním roce přitom do rekonstrukcí školních budov radnice investuje rekordní objem prostředků v řádu desítek milionů korun.

Rozsáhlými úpravami prochází objekty hned čtyř základních škol ve městě.

„V jednotlivých školách se například budují nové odborné učebny a laboratoře nebo se dělají úpravy, které zajistí bezbariérovost budov. Celkové náklady jsou přes 25 milionů korun, přičemž dotace, kterou jsme získali z Integrovaného regionálního operačního programu, pokryje 90 procent,“ řekl starosta Zdeněk Hrkal.

„Nyní přes léto se dělají potřebné stavební úpravy, do konce letošního roku pak dojde k vybavení zrekonstruovaných učeben a dílen novým nábytkem, přístroji i počítači. Dalším velkým projektem je kompletní zateplení 1. ZŠ na Skalce za 35 milionů korun. Začalo se již v loňském roce a během letošních prázdnin se vše dokončuje,“ doplnil Hrkal.

Do běžných oprav jednotlivých školních budov investuje město během letošních prázdnin dalších zhruba šest milionů.

„Dělá se například druhá etapa rekonstrukce sociálních zařízení na základní škole na Kostelním náměstí, oprava vstupního schodiště a čelní fasády na 2. ZŠ, výměny malých nákladních výtahů ve školkách na Skalce a na Zlatém vrchu nebo rekonstrukce výdejen stravy ve školce v Bezručově ulici. Spoustu dalších drobných úprav si pak jednotlivé školy dělají z vlastních prostředků,“ vyjmenoval místostarosta Michal Pospíšil. 

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio