Pozvěte si domů zimu v podobě quillingového sněhuláka

28. prosinec 2020

Než napadne tolik sněhu, abyste s dětmi mohli stavět opravdové sněhuláky, vytvořte s nimi sněhuláky technikou quilling. Zimní dekorace se bude dobře vyjímat za oknem.

Quillingový sněhulák

Quilling mnozí znají, jedná se o rolování papírových proužků do koleček, případně čtverečků. Ty potom nalepíme do tvaru, který si zvolíme. Je to práce vhodná pro děti, protože děti baví rolovat proužky na špejli. Rády rolují a rolují a rolují,“ usmívá se lektorka výtvarných technik Veronika Kocková. Papírové proužky si můžeme nastříhat, je ale možné zakoupit i hotové přímo pro quilling.

Pomůcky a materiál:

špejle

proužky papíru v bílé nebo bleděmodré barvě

proužky papíru v černé barvě

lepidlo

čtvrtka

kružítko

tužka

Postup:

Pomocí kružítka a tužky si nakreslíme šablonu sněhuláka s kastrolem na hlavě. Vystřihneme.

Na špejli namotáme do ruličky světlý papírový proužek. Abychom vyplnili kruh (sněhulákovu kouli), budeme potřebovat namotat více proužků na sebe, záleží na velikosti šablony. Jednotlivé proužky napojujeme lepidlem.

Quillingový sněhulák

Smotaná rulička by měla být menší než kruh, protože ho nebudeme vyplňovat pevně smotaným proužkem. Uvolníme ho a mezi otáčkami spirály necháme volný prostor. Když dosáhneme požadované velikosti, zafixujeme lepidlem.

Kruh pomažeme lepidlem a zafixovaný proužek do něj nalepíme.

Takto vyplníme všechny koule sněhuláka, včetně jeho rukou.

Na hrnec na hlavu sněhuláka použijeme tmavý proužek. Rolujeme a lepíme stejně, jen prsty stlačíme do čtverce. Z kratšího proužku uděláme ucho hrnce.

Přilepíme provázek k zavěšení. Sněhuláka také můžeme přilepit na špejli, čímž získáme zápich.

Spustit audio