Porucha trolejí zastavila provoz na trati Cheb - Chomutov

27. červenec 2011

Na železniční trati ve směru Cheb přes Karlovy Vary do Chomutova došlo k poruše trolejového vedení. Cestující, kteří tak jeli v tomto směru, museli mezi stanicemi Sokolov a Chodov přestupovat na náhradní autobusovou dopravu. Omezení začalo v úterý v půl dvanácté. Ihned se technici vydali vyhledat závadu a opravit porouchané trakční vedení. Mluvčí Českých drah Kateřina Šubová uvedla, že v úseku došlo k poruše trakčního vedení už v pondělí.

Dosud přepravce problém řešil tak, že vlaky dálkové i regionální dopravy postiženým úseky přetahovaly náhradní dieselové lokomotivy. V úterý už ale byla kvůli odstranění poruchy zavedena náhradní doprava.

Poruchu úseku v délce přibližně 200 metrů způsobila pravděpodobně technická závada. Předmětem vyšetřování bude určit, zda se jedná o chybu zařízení Správy železniční dopravní cesty nebo dopravce. Opravné práce komplikuje situace na druhé tra´tové koleji, kde probíhá nepřetržitá výluka a výměnu trakčního vedení je tak možné provádět jenom v přestávkách mezi jízdou jednotlivých vlaků.

Mluvčí Českých drah Kateřina Šubová uvedla, že v úseku došlo k poruše trakčního vedení už v pondělí. Dosud přepravce problém řešil tak, že vlaky dálkové i regionální dopravy postiženým úseky přetahovaly náhradní dieselové lokomotivy. V úterý už ale byla kvůli odstranění poruchy zavedena náhradní doprava.

autor: Pavla Sofilkaničová
Spustit audio