Porcelánka v Lesově obnoví výrobu v červenci

29. červen 2009
Tento pořad

Závod Concordia v Lesově u Karlových Varů definitivně převzala společnost Thun 1794. V červenci přijme zpět do práce prvních 40 zaměstnanců. Ti poté obnoví výrobu. Další podrobnosti připojuje Andrea Strohmaierová

Podpisem smluvní dokumentace na odkoupení majetku závodu Concordia a.s. a uhrazením kupní ceny dokončila společnost Thun 1794 a.s. konsolidaci výrobních aktiv nezbytných k pokračování výroby v závodech bývalého Karlovarského porcelánu. Závod Concordia, který byl stejně jako další závody zkrachovalého Karlovarského porcelánu v konkurzu, koupila společnost Hengis, která bude ve výrobě pokračovat pod jménem Thun 1794.

Thun 1794 a.s. plánuje vytížení kapacit závodu prakticky okamžitě i v návaznosti na aktuální poptávky zákazníků. První zaměstnanci by se do provozu měli vracet v červenci. Podle vedení podniku prioritně nabídku zaměstnání obdrží lidé, kteří tam už dříve pracovali a jsou nyní v evidenci úřadu práce. Celkem v závodě před krachem společnosti pracovalo asi 200 lidí.

Závod v Lesově bude zařazen do organizační struktury společnosti Thun 1794 k ostatním, už dříve převzatým závodům v Nové Roli, Staré Roli a Klášterci nad Ohří. Do nich se už od obnovení výroby v květnu vrátilo skoro 300 lidí, asi třetina původního stavu.

Spustit audio