Pořadatelé letních dětských táborů přijímají přihlášky. Volných míst je zatím dost

20. únor 2019 10:00

Únor a březen jsou nejvhodnějším obdobím pro výběr letního tábora pro děti. Jejich pořadatelé už přijímají přihlášky.

Pořadatelé letních dětských táborů už přijímají přihlášky a nabízejí také specializované kempy. Napřiklad tábory pro parkuristy, cyklisty, kytaristy, tanečníky, hudebníky, jenom pro dívky a mnoho dalších.

Na Karlovarsku nabízí široký výběr letních aktivit například Dům dětí a mládeže Karlovy Vary. Mezi oblíbené tábory se řadí třeba tábor u Vladaře nebo ve Studánce u Aše. „Společné mají to, že se jedná o stanové tábory. Je to možná trochu retro, ale vracíme se do tábora, kde jsou jen stany, není tam žádná Wi-fi. Je to klasický stanový tábor v přírodě,“ popsala ředitelka Dana Babincová.

Děti na táboře čeká zajímavý program

Na první čtrnáctidenní turnus dětského tábora Vladař u Žlutic už má Dům dětí a mládeže připravený i program: „Celotáborová hra bude podobná jako vloni s tím, že byla rozšířena. Jmenuje se ‚Music, tramp, dance and sport camp‘. Celý tábor bude rozdělen na čtyři třídenní turnusy a v každém z nich se budeme zabývat něčím jiným podle názvu. Takže hudbou, tancem, sportem a trampingem,“ prozradil hlavní vedoucí turnusu Pavel Hudy.

Kromě nových kamarádů si děti z tábora odvezou tedy základy přežití ve volné přírodě, historii trampů a zažijí atmosféru hudebního kempu. Sportovní část organizátoři pojali poněkud netradičně, v létě budou pořádat zimní olympijské hry.

Míst je zatím dostatek. Přihlášky na tábory ve Studánce a na Vladaři pořadatelé přijímají do vyčerpání kapacity samotných táborů. Obsazeny jsou zatím minimálně z poloviny.

autoři: Jan Čech , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio