Pondělní kulturní echo

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Co nabízí kina v našem regionu? Plzeňské multiplexy například dávají sci-fi snímek Pacific Rim - Útok na Zemi nebo akční podívanou Red 2 s hvězdným hereckým obsazením - Bruce Willisem, Anthony Hopkinsem, Catherine Zeta-Jonesovou, Johnem Malkovichem a dalšími.

Letní kino na plzeňském Lochotíně uvádí pravdivý příběh o vzniku vibrátoru Vrtěti ženou. Začátek je v 21.15. Český film režisérky Alice Nellis Revival je od 18 hodin na programu v plzeňské Besedě.

Ve 20 hodin můžete zajít do klatovské kina Šumava na akční snímek Star Trek: Do temnoty, ve kterém posádka vesmírné lodi Enterprise vyráží na další misi.

A ještě pohled do kina v Sušici. Tam bude od 20 hodin k vidění Černá vdova.

Kino Čas v Karlových Varech dává v 17:30 sci-fi podívanou Pacific Rim - Útok na Zemi.

Kino Svět v Chebu dává rovněž český film Revival.

Silný příběh o vášnivé lásce, zradě a pomstě v jedinečných prostorách bývalého hradního paláce na vás čeká dnes na hradě Kašperk, kde v 21 hodin začíná drama Williama Shakespeara Othello. V hlavních rolích se představí Jan Potměšil a Alena Doláková.

Interaktivní výstavu "Expedice středověk" připravilo Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích. Tuto výstavu tematicky doprovází expozice, která prezentuje platnéřského umění "Zbroj a zbraně Vladislava Ruperta". Výstavy je možno navštívit do konce prázdnin od úterý do neděle od 10 do 17 hodin.

Výstava fotografií Karla Steinera je k vidění v plzeňské Velké Synagoze. Otevřena je denně až do konce října.

Na obrazy malíře Josefa Černého se můžete zajít podívat do Státní vědecké knihovny Plzeňského kraje ve Smetanových sadech. Výstava nazvaná „Toulky krajinou" je přístupná do konce srpna.

A nakonec ještě pozvánka do Sokolova, kde je v klášterním kostelu svatého Antonína Paduánského k vidění výstava: Heřman Kouba - Reliéfy pro křížovou cestu a Jarmila Koubová - Gobelíny. Výstava potrvá až do 25.srpna a vstup na ní je volný.

Spustit audio

Více z pořadu