Policie v Aši obvinila 20letého muže z dvojnásobného pokusu o vraždu. Hrozí mu až výjimečný trest

23. prosinec 2019 11:30

Z pokusu o dvojnásobnou vraždu obvinili kriminalisté dvacetiletého muže, který je podezřelý z pátečního útoku na poštovního doručovatele a jeho přítelkyni v Aši. Podle policie je úmyslně napadl sečnou zbraní, přičemž chtěl získat majetkový prospěch.

Oba napadení byli s těžkými zraněními převezeni do plzeňské fakultní nemocnice. Obviněnému hrozí až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Okresní soud v Chebu ho 22. prosince poslal na návrh kriminalistů do vazby. Vyplývá to z vyjádření policejní mluvčí Zuzany Týřové a informací policie na twitteru.

Podle vyšetřovatelů si mladík pod falešnou identitou objednal na dobírku znehodnocenou historickou střelnou zbraň z 19. století v hodnotě několika desítek tisíc korun. V pátek pak v systému změnil původní místo doručení a doručovatele nasměroval k předání zásilky na odlehlý konec jedné ulice v Aši. Tam se vydával za kamaráda údajného adresáta a chtěl po doručovateli zásilku. „Než mu ji však poštovní doručovatel stačil předat, napadl jej úderem sečného nástroje do horní části těla s úmyslem ho usmrtit. V útoku chtěl nejspíš pokračovat, ale napadenému muži se podařilo z místa utéci pro pomoc, čímž si nejspíš zachránil život,“ popsala událost mluvčí.

Agresivní mladík podle ní ale útočil dál. Napadl spolujezdkyni pošťáka. I u ní podle policie směřoval útok na horní část těla a zamýšlel ji usmrtit. Poté si údajně vzal zásilku, pro kterou si přišel, a utekl. Podle neoficiálních informací napadl doručovatele a jeho přítelkyni sekerou.

Oběma velmi těžce zraněným lidem poskytla první pomoc žena z nedalekého domu, která také zavolala záchrannou službu a policii. Muž a žena, kteří utrpěli vážná zranění, leží ve Fakultní nemocnici v Plzni. Administrátor nemocnice Matěj Novák řekl, že jsou ve stabilizovaném stavu.

Čtěte také

Kriminalisté v pátek okamžitě zahájili rozsáhlé pátrání. Zapojily se do něj desítky policistů a psovodi se psy. Muže dopadli v sobotu před 02:00.

Podezřelý byl v minulosti už trestán. V roce 2017 jako mladistvý s dalšími třemi mladíky přepadl dvě benzinové stanice v Aši, dodala Týřová.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio