Podmínky pro lyžování jsou stále dobré. V Karlovarském kraji jsou v provozu všechny ski areály

1. březen 2019 08:30

Nový sníh tento týden sice nepřipadl, i tak jsou lyžařské podmínky v Karlovarském kraji stále velmi dobré. Pro běžkaře je připravena stopa na desítkách kilometrů tratí. 

Na nejvyšším vrcholu Karlovarského kraje Klínovci leží na sjezdovkách až 180 centimetrů sněhu. V provozu jsou téměř všechny vleky a lanovky. Pro návštěvníky je připraveno více než 31 kilometrů sjezdovek. Podle mluvčí ski areálu Hany Hoffmanové je momentálně uzavřená lyžařské cesta 1B. Udržované jsou oba snowboardové a skicrossové parky.

Na Plešivci v Krušných horách leží na sjezdovkách přibližně 90 centimetrů sněhu. Tady provozovatelé připravili pro návštěvníky šest tratí. Zavřené už jsou sjezdovky Jitka, Daniela I., Magda a Veronika.

Zalyžovat si lidé můžou i na jiných místech

Podle provozovatele Františka Štefana se ve ski areálu Velfling v Perninku v neděli (3.3.) od 12 hodin konají dětské závody otevřené široké veřejnosti. Od 14 hodin pak začne karneval na lyžích. Maškarní rej připravili pro návštěvníky také v Potůčkách.

Částečně otevřený je areál v Aši, kde ale leží na sjezdovkách už jen 40 centimetrů sněhu. V provozu je areál v Mariánských Lázních, ten je přístupný každý den od devíti hodin. Na sjezdovce Krakonoška leží zhruba metr sněhu. Na sjezdovkách slalomák I. a II. je přibližně 70 centimetrů pokrývky.

Příznivé jsou stále také podmínky pro běžkaře

Podle manažerky První krušnohorské Evy Nduwimany připravili správci na hřebenech Krušných hor desítky kilometrů běžeckých stop. Strojově jsou upravené tratě v okolí Božího Daru, Perninku, Abertam nebo Bublavy.

Do stopy se běžkaři můžou vydat také v okolí golfového areálu v Mariánských Lázních. Tady členové Ski Nordic klubu rolbou upravili tratě z obce Zádub-Závišín až k prameništi řeky Teplé.

autoři: Jan Čech , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio