Po zdemolovaném domě v Horním Slavkově vznikne park s herními prvky

14. leden 2020 12:30

Na místě po zdemolovaném domě v ulici Dolní Příkopy v Horním Slavkově na Sokolovsku vznikne pravděpodobně park s herními prvky. Poničený bytový dům, na jehož demolici dostalo město dotaci, dalo zbourat loni na podzim.

Podmínkou dotace bylo, aby se z volného prostranství stala veřejná stavba, proto se radnice rozhodla, že zde postaví park, řekl starosta Horního Slavkova Alexandr Terek. Původní objekt, který obývali sociálně slabí obyvatelé, byl podle starosty téměř vybydlený a ve velmi špatném stavu. Některé byty už byly opuštěné, zbylým obyvatelům město poskytlo náhradní městské byty.

Na demolici domu získala radnice dotaci pro strukturálně postižené kraje z programu ReStart. „Celkové náklady demoličních prací i s dodatkem na odvoz materiálu vyšly na 2,5 milionu korun. Dotace pokryla zhruba sedmdesát procent té demolice a zbytek jsme dopláceli z rozpočtu,“ uvedl Terek.

Volnou plochu po zbouraném domě chce město na jaře zatravnit. Park by pak podle starosty měl vzniknout v následujících dvou třech letech: „Máme zpracovanou studii, co by tam mohlo vzniknout. Občané si zvolili, že by tam chtěli nějaký park s herními prvky pro děti, takže bychom to chtěli zrealizovat.“ Náklady spojené s jeho výstavbou by podle něj mohly dosáhnout tří milionů korun. Město by tak chtělo zažádat opět o dotaci.

zdroj: ČTK
Spustit audio