Po vykradení chaty na Nejdecku si zloději odnesli stříbrné mince za necelé 3 miliony korun

2. červenec 2019 08:30

Tři muži v malé obci u Nejdku vykradli chatu, ze které odcizili střelnou zbraň a mince v hodnotě téměř 3 milionů korun. Po dvou dnech je kriminalisté dopadli.

V neděli 23. června odpoledne zavolal správce rekreačního objektu u Nejdku na policii, které oznámil své podezření na vloupání a kontaktoval majitele objektu. Neznámý pachatel zde vytrhl z plotu plaňky a dírou vnikl na pozemek. Poté zničil pohybové a zvukové čidlo a vylomil zámek. Ze zásuvky komody odcizil samonabíjecí pistoli v hodnotě kolem 25 tisíc korun. Vzít měl také odložené klíče, kterými si odemkl sklep, a odcizil přibližně 5 500 kusů stříbrných mincí v hodnotě 2 750 000 korun a více než desítku lahví vína.

Policisté ihned začali s vyšetřováním a pustili se do rozsáhlého prověřování. Po dvou dnech dopadli tři muže ve věku 23, 34 a 65 let. Všichni tři byli zadrženi a převezeni na policejní služebnu k provedení základních procesních úkonů.

Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili všechny kradené stříbrné mince, ale i odcizenou střelnou zbraň. Proti mužům zahájili trestní stíhání a podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby.

Během pátečního poledne 28. června poslala soudkyně všechny tří obviněné do vazební věznice. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let za způsobenou škodu.

autor: nkr | zdroj: KŘP Karlovarského kraje
Spustit audio