Po téměř pěti měsících otevřela fitness centra. Lidé v Karlových Varech projevili velký zájem

18. květen 2021 08:15

Za přísných podmínek v pondělí otevřela fitness centra a posilovny. Lidé do nich nesmí, pokud se neprokážou očkovacím certifikátem, negativním testem na koronavirus, nebo dokladem o prodělání nemoci v posledních 90 dnech.

Maximálně 10 lidí, nasazené respirátory a žádné sprchy. Za těchto podmínek otevřela v pondělí fitness centra a posilovny. Vláda se nakonec přiklonila k dalšímu rozvolnění a od úterý 18. května zrušila povinnost nošení respirátorů při cvičení ve vnitřních prostorách.

Ve sportovním studiu v Karlových Varech musely kvůli omezené kapacitě a velkému zájmu klientů vytvořit zvláštní rezervační systém. Lidem ale přísná omezení ani v pondělí tolik nevadili a cvičit přišli.

Fitness centrum v Karlových Varech poskytuje 90 minutové bloky, aby kapacita denně stačila pro více lidí. Permanentkáři dostali přednost u rezervací

„Podmínkou vstupu do fitness je negativní maximálně 7 dní starý PCR test, 72 hodin starý antigenní test, 14 dní po ukončeném očkování, nebo doklad od lékaře o prodělání covidu v posledních 90 dnech,“ uvedl majitel fitness centra v Karlových Varech Petr Weinlich.

Zájem ze strany klientů byl velký. „Někteří lidé jsou natěšení, někteří zůstávají opatrnější. Každopádně zájem byl. Zajímají se, chtějí cvičit. Lidé mi chyběli, chyběla nám celkově komunikace s nimi. Je to jiná atmosféra,“ řekla trenérka Nikola.

Více v reportáži:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio