Pneuservisy v Karlových Varech mají zaplněnou zhruba polovinu kapacit. Motoristé odkládají výměnu gum

Zimní pneumatiky teď mění řidiči za ty letní, tedy alespoň část z nich. I když to zákon umožňuje už od prvního dubna, někteří lidé stále na vhodnou chvíli vyčkávají.

Zatímco minulý rok už touto dobou byly pneuservisy v Karlových Varech plné, letos mají zaplněnou zhruba polovinu kapacit. „Zatím je to takové ojedinělé. Lidé pořád vyčkávají, samozřejmě díky tomu koronaviru je to takové pomalejší, lidé moc nevolají. Myslím, že až teď po těch svátcích se to začne rozhýbávat,“ uvedl jednatel pneuservisu v Karlových Varech Lukáš Veselý.

Podle něj byl vloni zájem o přezutí na letní pneumatiky během prvních jarních měsíců větší. „Už někdy v půlce března se přezouvalo. Lidé ani nebrali ohled na počasí,“ dodal. Pneuservis se letos dokonce rozhodl navýšit počet zaměstnanců, aby byl schopen denně obsloužit až 40 zákazníků, na plnou kapacitu ale stále čeká.

„Určitě je lepší počkat si třeba do půlky dubna, než počasí opadne. Je ale výhoda přezout na letní pneumatiky, protože ty zimní mají úplně jiné vlastnosti, mají horší přilnavost na suchu i na vodě. Letní pneumatika je jinak stavěná, je dobré přezout a nedojíždět ty zimní,“ doporučil Veselý.

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio