Plzeňští futsalisté pokračují v nejvyšší soutěži ve výborných výkonech

17. leden 2020 06:20

Futsalisté SK Interobal Plzeň si v předehrávce 15. kola VARTA futsal ligy poradili s Teplicemi poměrem 3:1 a udrželi se tak na druhé příčce tabulky pouze o skóre za vedoucí Chrudimí.

Severočeši se po přestávce dostali do vedení, hráči Interobalu ale ukázali svou sílu a po vyrovnání Tomáše Buchty zařídil vítězný gól jeho spoluhráč Michal Štrajt. „Nebyl to lehký zápas, ale očekávali jsme to. Teplice jsou velice silný tým a potřebovaly tady nutně vyhrát, aby se na nás dotáhly. My jsme šli do zápasu s cílem hlavně neprohrát. Tým je dobrý. Chyběli sice klíčoví hráči, ale i tak jsme ukázali, že máme na to vyrovnat se tak silnému týmu jako jsou Teplice,“ řekl Štrajt.

Na vítězný gól přihrával Tomáš Vnuk

„Vnouček mi dal jednoduchý povel – běž! – tak jsem běžel. On je nestandardní hráč a dokáže takové nahrávky zvládnout. Bránícímu hráči to poslal mezi nohama. To, že jsem udělal takový první kontakt s balonem, se nestává často, ale jsem rád. Byl to krásný gól,“ popsal Michal Štrajt.

Plzeň si upevnila pozici v první trojici se Spartou a Chrudimí. Náskok na Teplice je devět kol před koncem už 10 bodů. „My teď musíme v úterý zvládnout důležitý zápas s Vysokým Mýtem. Potom je reprezentační přestávka. Tak si všichni, kromě reprezentantů, odpočineme a načerpáme nové síly. Jdeme zápas od zápasu, jaké z toho vznikne postavení po základní skupině, to se uvidí. Pokud se udržíme mezi prvními třemi, bude to skvělé,“ dodal Štrajt.

Reši je jenom jeden

Kapitán Lukáš Rešetár se brzy po začátku sezóny zranil a týmu chybí. „Je to skvělý hráč. Nejenom na hřišti, ale i v kabině. Má za sebou x těžkých zápasů a třeba v takových zápasech, jako byl ten s Teplicemi, určitě chybí. S tím se musíme smířit. Je to kolektivní hra. Je nás tam 10–12, musíme se pokusit ho v co nejlepší míře nahradit. Ale samozřejmě – Reši je jenom jeden,“ řekl hráč s číslem 22 Michal Štrajt.

autoři: Vladislav Janouškovec , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio