Plzeň se opět představí v Senátu

17. srpen 2012

S cílem přilákat turisty z Prahy do západočeské metropole připravilo město Plzeň prezentaci, která bude ve dnech 18. srpna až 2. září k vidění ve Valdštejnské zahradě Senátu. V těchto místech se plzeňské dny konají už poosmé.

Tentokrát se představí částí fotografické výstavy s názvem „Paměť loutky – příběh města Plzně“, která nevšední scénografickou stylizací představuje důležité okamžiky její historie. Odkazuje na plzeňskou loutkářskou tradici, historii města a zachované autentické interiéry a exteriéry.

Vernisáž výstavy se uskuteční v sobotu 18. srpna od 12 hodin. Na tento den je připraven bohatý doprovodný kulturní program Slavnosti královského města Plzně, který návštěvníky tematicky přenese do historie, a to především do doby renesance.

K vidění kromě samotného Rudolfa II. budou dobové kostýmy, historické hudební nástroje či kejklíři. Taneční soubor Hartig Ensamble vystoupí s představením Mumraj, které nastudoval podle zápisu rožmberského kronikáře Václava Březiny z roku 1555. Nebude chybět ani ohňová show. Pro děti je připraven program plný her a překvapení, kterým budou provázet herci z Divadla Studna.

autor: Jiří Blažek
Spustit audio