Plněný kuřecí řízek s citrusovým Fernetem
podle paní Hanky z Chebu
Suroviny pro 3 – 4 osoby:
500g kuřecích nebo krůtích řízků
sůl, kari koření
80g šunky
2 banány
80ml fernetu citrus nebo becherovky nebo Sherry Brandy
3 lžíce oleje
50 g másla
Postup:
Řízky rozklepeme, osolíme, poprášíme kari kořením, poklademe plátky šunky a
dvěma půlkami podélně rozkrojených banánů.
Pokapeme fernetem (nebo becherovkou či sherry), řízek přehneme, upevníme
párátkem (vznikne kapsa) a necháme chvilku odpočinout. Potom opečeme prudce
na oleji po obou stranách, přidáme máslo a zvolna dopečeme doměkka.
Přílohy: brambory, hranolky, rýže, kompot
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka